Mesajul și viziunea conducerii

Adina Stoenescu
Cristian Comsa
Dragi părinți,

Trăind în era globalizării, promovarea multilingvismului a devenit o necesitate. Astfel Școala Germană Fridolin are ca obiectiv principal educarea copiilor dumneavoastră ca plurilingviști prin însușirea limbii germane ca limba maternă.

Prin învăţarea limbii germane şi printr-o incursiune în punctul de vedere al celorlalţi, elevii noștri devin mai toleranţi, mai dispuşi să facă compromisuri, mai conştienţi de complexitatea societăţii noastre. Considerăm că inteligența emoțională și cea socială sunt la fel de importante ca și inteligența intelectuală.

Abordarea noastră integrată oferă aptitudini și valori care ajută la dezvoltarea auto-motivației precum și a capacităților de învățare independentă, fapt ce îi va ajuta pe elevi să reușească în toate complexitățile vieții cu adaptabilitate, creativitate, echilibru emoțional și gândire critică.

Școala noastră asigură elevilor un mediu sigur și pozitiv în care aceștia își pot dezvolta creativitatea, gândirea critică și personalitatea în raport cu societatea actuală.

Pe lângă promovarea limbii și culturii germane, convingerile noastre privind predarea și învățarea sunt că profesorii dețin cheia către universul educației. Un profesor eficient creează un mediu bazat pe colaborare, rezolvare de probleme și realizare de conexiuni. Acesta încearcă să cunoscă interesele elevului și să-l încurajeze în a-și aprofunda cunoștiințele și să tindă spre perormanță. Profesorul trebuie să fie preocupat în permanență de propria dezvoltare profesională cu scopul îmbunătățirii actului educațional și să susțină plăcerea elevilor de a veni la școală prin metode și tehnici de predare atrăgătoare, specifice fiecărui nivel de vârstă. Cheia stă în a face învățatul o activitate plăcută și nu o sarcină.

Eficiența profesorilor se dovedește prin descoperirea trăsăturilor specifice, calităților, talentelor și potențialul de dezvoltare al fiecărui elev în parte. Un elev de succes are capacitatea să-și folosească abilitățile critice și creative pentru rezolvarea problemelor, are o atitudine pozitivă față de învățat și un punct de vedere pozitiv cu privire la propriile capacități.

Vă așteptăm cu drag la Școala Germană Fridolin, un loc în care copiii dumneavoastră vor crește și se vor pregătii pentru viață cu plăcere.