Mesajul Fridolin

Scoala primara

Echipa Fridolin vă așteaptă să ne vizitați pentru a descoperi energia și creativitatea profesorilor dar și imaginația și curiozitatea elevilor noștri.

Școala Germană Fridolin inspiră și provoacă elevii să gândească creativ și critic cu o abordare inter-curriculară a procesului de învățare menit să deschidă mințile tinere la conexiunile complexe care modelează lumea noastră. Elevii dezvoltă o fundație solidă în toate disciplimele abordate: matematică, științe, artă, muzică, istorie, geografie, limbă și comunicare etc. Pe măsură ce elevii finalizează nivelul primar și se îndreaptă către gimnaziu, ne dorim ca aceștia să fie în măsură să aplice un mod interdisciplinar de gândire pentru a-și forma propriile lor legături între diferitele ramuri ale cunoașterii.

Şcoala Germană „Fridolin” este prima unitate de învăţământ din Municipiul Bucureşti, autorizată de Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru a şcolariza la nivelul primar, cu limba de predare matern germană.

Având în spate un demers didactic vast în învăţământul preşcolar şi primar în limba germană, ne dorim să construim împreună o alternativă la învăţământul tradiţional, îndreptată spre dezvoltarea armonioasă a micilor şcolari.

Fridolin Schule a plecat la drum în primul an de funcţionare cu un numar de 21 de elevi, avand ca bază fundamentală increderea cu care părinţii au girat, ajungand să şcolarizeze în peste 60 de elevi în cel de-al treilea an de funcționare.

În conformitare cu sistemul național de învățământ școlarizarea la nivel primar începe la vârsta de 6 ani și se finalizează la vârsta de 11 ani. Nivelul primar presupune clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a și clasa a IV-a.